رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی از فعالسازی دوباره صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان خبر داد و اعلام کرد که این صندوق با سرمایه اولیه حدود ۷ میلیارد تومان و مصوبه افزایش سرمایه ۵۵ میلیارد تومانی، در مسیر خروج از تعلیق قرار دارد.
تقویت زیستبوم فناوری با توسعه صندوقهای حمایتی
حمید قاسمی میقانی در جریان بازدید استاندار مرکزی از پارک علم و فناوری، با تأکید بر اهمیت نقش صندوقهای غیردولتی در حمایت از شرکتهای فناور، گفت: این صندوق با ماهیت خصوصی میتواند در بخشهایی همچون صدور ضمانتنامه، سرمایهگذاری مستقیم و حمایت از پروژههای فناورانه بهویژه در پارکها، نقش مؤثری ایفا کند.
وی همچنین از توافقات صورتگرفته با صندوق نوآوری و شکوفایی کشور برای ایجاد خط اعتباری ویژه بانوان فناور استان خبر داد و افزود: در صورت حمایتهای زیر ۸ میلیارد تومان، عاملیت به صندوق استان واگذار میشود و تمامی فرآیندها بهصورت دروناستانی انجام خواهد شد.
وضعیت شرکتهای فناور و دانشبنیان در استان
قاسمی میقانی با بیان اینکه در حال حاضر ۴ مرکز رشد دانشگاهی، ۲ مرکز رشد تخصصی کشاورزی و ۱ مرکز صنایع خلاق زیر نظر پارک فعالیت میکنند، افزود: ۳۰ هسته فناور، ۱۲۱ شرکت نوپا و ۴۷ شرکت در مرحله رشد یافته در پارک فعال هستند. در مجموع، حدود ۲۰۰ شرکت مستقر بوده که از این تعداد ۳۰ شرکت دانشبنیان هستند و بیش از ۱۲۰ محصول نیز تاکنون تجاریسازی شده است.
توسعه زیرساختها و آغاز واگذاری اراضی
وی از آغاز واگذاری اراضی پارک به شرکتهای فناور خبر داد و گفت: ۲ موافقت اصولی برای سرمایهگذاری شرکتها در زیرساختهای پارک دریافت شده و این پروژهها در مراحل نهایی اجرا قرار دارند. همچنین تکمیل دو کارگاه تولیدی به مساحت ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ متر مربع با مجموع اعتبار ۶۸ میلیارد تومان در دستور کار امسال قرار دارد.
توسعه آموزش و ترویج فناوری در سطح استان
رئیس پارک علم و فناوری با اشاره به فعالیت پارک دانشآموزی بهعنوان یک نمونه موفق در کشور گفت: در سال گذشته ۳۴۰۰ دانشآموز از این مجموعه بازدید کردند و برای ارتقای زیرساختها جهت میزبانی از ۵ هزار دانشآموز در آینده، در حال رایزنی برای تأمین منابع مالی هستیم.
وی از برگزاری برنامههای ترویجی نظیر رویداد «نوآفرین صنعتساز» در دانشگاهها خبر داد و افزود: این برنامهها به شناسایی استعدادهای فناور و جذب آنها در مراحل پیشرشد و رشد کمک میکند.
گسترش حضور پارک در شهرستانهای استان
قاسمی میقانی با تأکید بر ضرورت بهرهمندی تمام شهرستانها از ظرفیتهای پارک علم و فناوری، گفت: همکاری با دانشگاه پیام نور و فرمانداریها آغاز شده و نخستین گام در شهرستان محلات برداشته شده است. هدف آن است که هر شهرستان از خدمات تخصصی پارک بهرهمند شود.
وی همچنین به بازدید مشترک مدیران ارشد استان از سه پارک موفق کشور برای الگوبرداری از تجربیات آنها اشاره کرد و آن را در راستای ارتقای عملکرد پارک استان ارزیابی کرد.