مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اعلام کرد که میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی این استان، ۶۹۵ دلار است که تقریباً دو برابر میانگین کشوری (۳۷۵ دلار) محسوب میشود. این آمار نشاندهنده تمرکز استان بر صادرات کالاهای با ارزش افزوده و دوری از صادرات مواد خام است.
علی جودکی، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به افزایش چشمگیر درآمدهای دولتی معادن، گفت: «در اسفند سال ۱۴۰۰، میزان دریافتی حقوق دولتی معادن ۳۳۷ میلیارد تومان بود، اما با تشکیل کمیته کشف قیمت در سال ۱۴۰۱، این رقم در سال جاری از ۱۷۰۰ میلیارد تومان فراتر رفت.» وی این رشد را ناشی از اصلاح فرآیندها، شفافیت و مانیتورینگ معادن دانست.

جودکی با اشاره به ظرفیت بالای استان در حوزه کانیهای فلزی، از فعال شدن معادن بزرگ و آزادسازی پهنههای معدنی در سه سال اخیر خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که استان مرکزی در حوزه سنگهای تزئینی نیز از استانهای شاخص کشور است و تلاش برای بهرهبرداری از معادن طلا و مس در حال انجام است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به صدور ۲۶۶ جواز تاسیس و ۳۱۴ پروانه بهرهبرداری در ۱۱ ماهه سال جاری، گفت: «زیرساختهای استان پاسخگوی نیاز سرمایهگذاران نیست و کمبود زمین در شهرکهای صنعتی، آب و برق، از جمله چالشهای پیشرو است.» وی با این حال، از رشد تولید و صادرات استان خبر داد و اعلام کرد که صادرات استان در ۱۰ ماهه امسال از یک میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار عبور کرده و تا پایان سال به هدف یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.
جودکی با اشاره به میانگین ۲۸۰۰ دلاری هر تن کالای وارداتی استان، گفت: «۹۶ درصد واردات، مربوط به کالاها و ماشینآلات خط تولید، مواد اولیه و کالای واسطهای تولید است که نشاندهنده بازسازی و نوسازی صنعت استان است.»
وی با اشاره به فعالیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، از برگزاری ۶۴ جلسه اصلی و ۵۵ جلسه فرعی در ۱۱ ماهه سال جاری خبر داد و گفت: «از ۵۱۵ مصوبه، ۴۶۸ مصوبه اجرایی شده و ۴۷ مصوبه در دست پیگیری است.» جودکی همچنین از برگزاری انتخابات انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان در سال آینده خبر داد و خواستار یکپارچهسازی مسئولیت اجتماعی صنایع در استان شد.
اخبار استان مرکزی را در مجله خبری اراک بخوانید