یک مقام مسئول در شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از اجباری شدن نصب نیروگاههای تجدیدپذیر در ساختمانهای نوساز مسکونی با بیش از چهار طبقه یا زیربنای بالای هزار متر مربع خبر داد.
سید جواد هاشمی با اشاره به پتانسیل استفاده از انرژی خورشیدی در منازل، اعلام کرد که امکان نصب سامانههای خورشیدی با ظرفیت حداقل ۵ کیلووات بر روی بام خانههایی با مساحت ۷۰ متر مربع وجود دارد.
وی در خصوص فرآیند قرارداد خرید تضمینی برق ۲۰ ساله توضیح داد: قرارداد خرید تضمینی در همان روز مراجعه متقاضی منعقد شده و پس از تهیه تجهیزات، انتخاب پیمانکار مورد تایید شرکت توزیع و اتمام مراحل نصب و اتصال نیروگاه به شبکه، میزان برق تولیدی به صورت ماهیانه محاسبه و به حساب مالک واریز میگردد.

هاشمی با بیان اینکه نصب یک نیروگاه خورشیدی خانگی بر اساس مساحت پشت بام یا حیاط حدود یک هفته زمان میبرد، افزود: به ازای هر ۱۲ تا ۱۵ متر مربع فضا، میتوان یک کیلووات نیروگاه نصب کرد. بنابراین، در یک فضای ۷۰ متری، حداقل امکان نصب ۵ کیلووات نیروگاه خورشیدی فراهم است و این قابلیت در انواع ساختمانها، از واحدهای مسکونی مستقل تا برجهای چند طبقه، قابل اجرا میباشد.
این مقام مسئول با تاکید بر بازگشت سرمایه در مدت زمان کوتاه و سودآوری سامانههای خورشیدی، از حمایتهای ویژه دولتی در این زمینه خبر داد و گفت: هر نیروگاه ۵ کیلوواتی به طور سالانه حدود ۱۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید میکند.
وی هزینه نصب این پنلها برای خانوارها را بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان تخمین زد و اظهار داشت: این نیروگاهها سالانه بین ۳۸ تا ۴۰ میلیون تومان درآمدزایی خواهند داشت.
هاشمی در پایان با اشاره به میزان تولید انرژی توسط یک نیروگاه ۵ کیلوواتی، ارزش این میزان انرژی را معادل ۲۵۰۰ لیتر گازوئیل با نرخ تقریبی ۳۰ سنت برای هر لیتر عنوان کرد.
مجله خبری اراک ، منبع اخبار معتبر استان مرکزی