معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اعلام کرد که در سال گذشته، نهالستانهای این استان موفق به تولید دو میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال استاندارد شدهاند. این میزان تولید، نسبت به سال قبل تغییر چندانی نداشته است.
احمد اسدی، معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به شرایط آب و هوایی مناسب در بهمن و اسفند ماه سال گذشته، از افزایش تقاضا برای خرید نهال خبر داد و افزود: «این تقاضا، انگیزه باغداران را برای تولید نهال و اصلاح باغات افزایش داد.»
نهالهای تولید شده در استان مرکزی، شامل انواع درختان میوه سردسیری مانند سیب، گلابی، آلو، گیلاس، گردو و پسته، و درختان میوه نیمهگرمسیری مانند انار و زیتون است. همچنین، یک واحد تولید نهال به روش کشت بافت در شهرستان محلات، گیاهچههای گل و گیاهان زینتی و پایههای نهالهای کشت بافتی را تولید میکند.

اسدی با بیان اینکه نهالهای تولیدی در استان مرکزی، علاوه بر تامین نیاز داخلی، به سایر نقاط کشور نیز ارسال میشود، افزود: «ظرفیت صادرات نهالهای کشت بافتی به خارج از کشور نیز وجود دارد.»
شهرهای اراک، شازند، خنداب و ساوه، از جمله مهمترین مراکز تولید نهال در استان مرکزی هستند. همچنین، در شهرهای خمین و محلات نیز نهالستانهایی برای تولید نهال وجود دارد.
فرآیند تولید نهال در نهالستانهای دارای مجوز، تحت نظارت مستمر کمیته فنی نهال استان انجام میشود. کارشناسان حفظ نباتات، ترویج جهاد کشاورزی، محققان مرکز تحقیقات و نمایندگان موسسه ثبت گواهی بذر و نهال، به طور مداوم از این نهالستانها بازدید میکنند تا نهالهای با کیفیت و استاندارد تولید شوند.
معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه در این استان نهال بذری وجود ندارد و تمامی نهالستانها پیوندی هستند، افزود: «افزایش نزولات آسمانی و رونق بازار عرضه و تقاضا، موجب افزایش تولید نهال خواهد شد.» تولید نهال مورد نیاز، بر اساس میانگین سالانه و برنامه هفتم توسعه، به منظور احداث باغات جدید و اصلاح و جایگزینی باغات انجام میشود. تولید بیش از تقاضا و برنامه توسعه، موجب ناترازی خواهد شد.
اخبار استان مرکزی را در مجله خبری اراک بخوانید