جای خالی تشکل‌های کشاورزی در سبد انگور خنداب

فرماندار شهرستان خنداب، ابراهیم رستمی، با اشاره به تولید سالانه بیش از ۱۲۰ هزار تن انگور و ۳۰ هزار تن کشمش در این شهرستان، بر ضرورت راه‌اندازی تشکل‌های صنفی کشاورزی برای بهبود وضعیت عرضه و صادرات محصولات تأکید کرد. وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد کشمش تولیدی خنداب به روش‌های مختلف صادر می‌شود، اظهار داشت که کمبود کارخانه‌های فرآوری کشمش، کمبود نیروی کارگری در زمان برداشت محصول و ناهماهنگی قیمت کشمش با هزینه‌های تولید از جمله مشکلات اصلی کشاورزان این منطقه است.

رستمی با اشاره به اینکه تنها ۶۰۰ هکتار از سطح زیر کشت انگور خنداب به روش‌های نوین آبیاری مجهز است، توسعه این روش‌ها را برای مدیریت منابع آبی ضروری دانست. وی همچنین صادرات کشمش توسط دلال‌ها و عدم ورود مستقیم واحدهای کشمش پاک‌کنی به این حوزه را از دیگر چالش‌های موجود برشمرد.

فرماندار خنداب با اشاره به تولید سنتی شیره و باسلوق در روستاهای این شهرستان، تأمین بازار عرضه مناسب را برای توسعه این مشاغل خانگی و افزایش درآمد تولیدکنندگان ضروری دانست. وی احداث و احیای واحدهای فرآوری انگور را از جمله برنامه‌های در دست اقدام عنوان کرد، اما مشکلات تأمین مالی و سرمایه در گردش را مانع اصلی پیشرفت این طرح‌ها دانست.

رستمی با تأکید بر نقش تشکل‌های صنفی در هم‌افزایی بین کشاورزان، تولیدکنندگان و دستگاه‌های اجرایی، عرضه شیره تولیدی با برند سازمان غذا و دارو و استاندارد مواد غذایی، و برگزاری جشنواره‌های تولید و برداشت محصول و بازارهای محلی را از جمله راهکارهای بهبود وضعیت عرضه و صادرات محصولات کشاورزی خنداب برشمرد.

مجله خبری اراک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *