رئیس دادگستری شهرستان ساوه، ابوالحسن شریفی، با تشریح الزامات تحقق شعار سال جاری، “سرمایهگذاری برای تولید؛ رشد تولید و اشتغال پایدار”، تاکید کرد که ثبات اقتصادی کشور تنها از طریق هدایت سرمایه در گردش و نقدینگی به سمت سرمایهگذاری در بخش تولید محقق خواهد شد. این امر، به زعم وی، زمینهساز رشد اقتصادی، بهبود کیفیت زندگی مردم، ارتقای سطح معیشت و توسعه پایدار در کشور خواهد بود.
شریفی در گفتوگو با ایسنا، نامگذاری سالهای اخیر توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با محوریت تولید، سرمایهگذاری و اشتغال را نشاندهنده دغدغه ایشان در این حوزه و چراغ راهی برای مسئولان در جهت توسعه و تقویت این شعارها دانست. وی با اشاره به نامگذاری سال جاری، از آمادگی کامل قوه قضائیه برای حمایت از تولید و سرمایهگذاری از طریق برنامهریزی راهبردی و عملیاتی خبر داد.
رئیس دادگستری ساوه، نخستین گام در راستای ایجاد و تقویت سرمایهگذاری در تولید را مانعزدایی از این بخش عنوان کرد و تسهیل صدور مجوزها و فرآیندهای قانونی، کاهش بروکراسی و پیچیدگیهای اداری را از جمله راهکارهای اساسی در این زمینه برشمرد. وی همچنین حمایت از نوآوری، تامین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان توسط دولت، ایجاد دسترسی آسان به منابع مالی به ویژه برای کسبوکارهای خرد و متوسط، بهبود زیرساختهای حمل و نقل، انرژی و فناوری اطلاعات، و کاهش تعرفهها و قوانین دست و پاگیر در تجارت را از دیگر راهکارهای موثر در تسهیل سرمایهگذاری و افزایش تولید دانست.

شریفی، برخورد قاطع دستگاه قضایی با مفاسد اقتصادی و تشکیل پروندههای ویژه برای افرادی که به صورت سازمانیافته یا موردی مانع از سرمایهگذاری و تولید شوند را از دیگر الزامات تحقق شعار سال عنوان کرد. وی همچنین حل اختلافات بین کارگر و کارفرما در کوتاهترین زمان ممکن را از وظایف دستگاه قضایی دانسته و از تاسیس شعبه ویژه اقتصادی در دادگستری ساوه به منظور تسریع در رسیدگی به دعاوی حوزه تولید و سرمایهگذاری خبر داد. رصد مستمر موانع احتمالی پیش روی تولید از طریق تاسیس دفتر و حضور نماینده ویژه رئیس دادگستری، از دیگر برنامههای دادگستری ساوه در راستای تحقق شعار سال است.
رئیس دادگستری ساوه به اقدامات کمیته حمایت قضائی از تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری این شهرستان در سال گذشته اشاره کرد و از ارجاع بیش از ۳۵۰ پرونده واحدهای صنعتی و تولیدی به شعبه ویژه صنایع شورای حل اختلاف مستقر در شهر صنعتی کاوه و ختم به مصالحه بیش از ۸۰ درصد آنها خبر داد. وی همچنین به بازدیدهای مستمر از واحدهای تولیدی و برگزاری جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی و کمیته حمایت قضائی از تولید با حضور مدیران دستگاههای اجرایی استانی و شهرستانی به منظور اتخاذ تصمیمات راهبردی برای رفع مشکلات اشاره کرد.
شریفی از کاهش ۳۰ درصدی ورودی پروندههای قضائی مرتبط با واحدهای تولیدی و صنعتی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در نتیجه اقدامات دادگستری ساوه برای مانعزدایی از تولید خبر داد و احیای یک واحد تولیدی مرغداری راکد و تلاش برای افزایش ظرفیت تولیدی چند واحد دیگر را از جمله دستاوردهای این جلسات برشمرد. وی برگزاری جلسات مستمر کارشناسی با صاحبان صنایع و مدیران واحدهای تولیدی با هدف پیشگیری از بروز اختلافات و تقویت شعبه ویژه شورای حل اختلاف ویژه صنایع را از جمله برنامههای آتی دستگاه قضایی در سال سرمایهگذاری برای تولید عنوان کرد.
رئیس دادگستری ساوه، کمبود نقدینگی، عدم تخصیص به موقع ارز، تاخیر در ترخیص کالاها و ماشینآلات از گمرک، تاخیر در پرداخت تسهیلات، موانع تامین مواد اولیه و ناترازی انرژی را از جمله مشکلات عمده پیش روی بخش تولید در حوزههای صنعت، کشاورزی و گردشگری در ساوه دانست. وی بر پیگیری جدی رصد عملکرد سیستم بانکی در اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان تاکید کرد و اعطای تسهیلات را از وظایف ذاتی نظام بانکی برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی دانست و هشدار داد که در صورت دریافت گزارش مبنی بر ایجاد مانع در این زمینه، برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.
شریفی خواستار تغییر نگرش مسئولان به سمت حل مسئله و تسهیل بروکراسی اداری، انعطاف در قوانین به نفع تولید و صدور دستورالعملهای تسهیلکننده چرخه تولید شد. وی همچنین بر حمایت از صنایع خرد و کوچک و رفع مشکل ناترازی انرژی از طریق توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تاکید کرد. در بخش کشاورزی نیز استفاده از شیوههای نوین آبیاری، رعایت الگوی کشت، توسعه کشت گلخانهای و مدیریت قیمتها را از جمله راهکارها برای رفع مشکلات عنوان کرد. در حوزه گردشگری نیز، رفع کمبود زیرساختهای اقامتی و معرفی جاذبههای گردشگری را ضروری دانست.
رئیس دادگستری ساوه در ارزیابی عملکرد سیستم بانکی این شهرستان در اعطای تسهیلات، ورود جدی نظام بانکی در این حوزه را رکن اساسی تحقق شعار سال دانست و از بانکها خواست با پرداخت تسهیلات و تسهیل در دریافت وثیقه، از تولید حمایت کنند. وی تصریح کرد که دادگستری ساوه مکاتباتی را با بانکها در این زمینه انجام داده و شکایات تولیدکنندگان از نظام بانکی را پیگیری خواهد کرد.