هشدار درباره ناترازی منابع آبی در استان مرکزی؛ احتمال جیره‌بندی آب در اراک و ساوه

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به ناترازی نگران‌کننده منابع آبی در این استان، هشدار داد که در صورت عدم بارش باران، جیره‌بندی آب در مصارف شرب شهرهای اراک و ساوه دور از انتظار نخواهد بود. حسین اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته، اظهار کرد که استان مرکزی پنجمین سال خشکسالی خود را سپری می‌کند.

اسدی با بیان اینکه حجم ذخایر سد کمال صالح شازند و سد الغدیر ساوه به کمترین میزان خود رسیده است، گفت: «اگر اقدامات نظیر قطع برق چاه‌های کشاورزی، بستن سردهانه‌های بالادستی و لایروبی در این دو سد صورت نمی‌گرفت، در ابتدای زمستان امسال خشک می‌شدند.»

وی با اشاره به بحرانی شدن شرایط منابع آبی در استان‌های مرکزی، تهران، خراسان رضوی، اصفهان و هرمزگان، از مردم خواست تا در مصارف آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعتی مدیریت مصرف را جدی بگیرند. اسدی تأکید کرد که منابع آبی جایگزین ندارد و ناترازی در بخش آب قابل جبران نیست.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی در خصوص حجم آب ذخیره شده در سد الغدیر ساوه گفت: «از مجموع ۲۷۷ میلیون متر مکعب حجم این سد، در حال حاضر تنها ۲۴ میلیون متر مکعب آب وجود دارد که از این میزان، ۱۶ میلیون متر مکعب حجم مرده و هشت میلیون متر مکعب قابل استفاده است و این میزان آب موجود تنها کفاف ۶ ماه آب شرب مردم شهر ساوه را خواهد داد.»

وی با اشاره به حداقل شدن آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه، گفت: «آب ذخیره شده‌ای برای کشاورزان در حوزه باغی و زراعی وجود ندارد و کشاورزان در خصوص کشت اراضی خود، توجه ویژه‌ای به محدودیت منابع آبی داشته باشند.»

اسدی درباره سد کمال صالح شازند نیز گفت: «از مجموع ۹۵ میلیون متر مکعب گنجایش این سد، در حال حاضر ۱۴.۳ میلیون متر مکعب آب وجود دارد که ۱۰ میلیون متر مکعب حجم مرده بوده و تنها ۴.۳ میلیون متر مکعب قابل بهره‌برداری است و تنها جوابگوی تامین آب شرب ۴۰ روز شهر اراک خواهد بود.»

وی با اشاره به جانمایی ۳۰ حلقه چاه آب برای شهر اراک و صدور مجوز حفاری ۱۹ حلقه چاه در ساوه، ابراز امیدواری کرد که با تامین اعتبار مورد نیاز و دستیابی به منابع آبی غنی، تامین مصارف شرب با تنش مواجه نشود.

اسدی با تأکید بر اینکه وضعیت آبرسانی به شهر اراک کاملاً شکننده است، از شهروندان خواست تا مصرف بهینه آب را در دستور کار خود قرار دهند. وی هشدار داد که در صورت تداوم وضعیت فعلی و عدم افزایش دبی ورودی به سدها، جیره‌بندی آب دور از انتظار نخواهد بود.

اخبار استان مرکزی را در مجله خبری اراک بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *