در اقدامی پیشگیرانه و با هدف مقابله با بیماریهای مشترک میان انسان و دام، بیش از ۳۰۸ هزار رأس دام سبک و سنگین در استان مرکزی طی ماههای گذشته علیه بیماریهای واگیردار واکسینه شدهاند.
محمد فتاحی، مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، با اعلام این خبر تأکید کرد که از ابتدای سال جاری تا کنون، واکسیناسیون هدفمند در سطح استان انجام شده و تاکنون ۱۵۵ هزار و ۵۱۸ رأس دام در برابر بیماریهای قابل انتقال به انسان ایمنسازی شدهاند.
وی افزود: برای پیشگیری از تب مالت، بیش از ۱۲۰ هزار رأس دام تحت پوشش واکسن قرار گرفتند. همچنین ۱۹۶ هزار و ۳۸۹ رأس دام برای جلوگیری از شیوع بیماری شاربن (سیاهزخم) ایمنسازی شدهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی ۴.۵ برابری را نشان میدهد. در کنار آن، ۵۵۹۵ قلاده سگ نیز واکسن هاری دریافت کردهاند.
مدیرکل دامپزشکی استان همچنین از انجام ۱۶ هزار و ۲۶۰ آزمایش تشخیصی بیماری بروسلوز در دامهای استان خبر داد که این رقم نسبت به سهماهه ابتدایی سال گذشته سه برابر افزایش داشته است. در پی این غربالگریها، یک رأس گاو و دو رأس دام سبک بهعنوان ناقل بیماری شناسایی و به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی به کشتارگاه فرستاده شدند.
وی همچنین اشاره کرد که در حوزه دامهای سنگین ۹۹۵۵ مورد تست سل و در بین تکسمان ۲۲۴ مورد آزمایش مشمشه نیز صورت گرفته است.
فتاحی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد بیماریهای عفونی انسانها منشأ حیوانی دارند، افزود: اقدامات کنترلی همچون نگهداری لاشه دامها در سردخانه به مدت ۲۴ ساعت، سمپاشی حدود ۱۸۰ هزار رأس دام و ضدعفونی بالغ بر ۳۶۰ هزار متر مربع از جایگاههای دامی از دیگر برنامههای اجراشده برای پیشگیری از شیوع بیماریهایی چون تب کریمه کنگو در استان است.
وی همچنین بر نقش آموزش و افزایش آگاهی بهرهبرداران دامداری تأکید کرد و گفت: تیمهای آموزش چهرهبهچهره، توزیع جزوههای آموزشی و ارسال پیامکهای هشداردهنده از جمله اقدامات فرهنگی و اطلاعرسانی در قالب برنامههای اولویتدار اداره دامپزشکی استان برای کاهش بیماریهای قابل انتقال است.
با اجرای این اقدامات، استان مرکزی گامهای مؤثری در جهت ارتقاء بهداشت دام و سلامت عمومی برداشته و نشان داده که پیشگیری همچنان مؤثرترین راه مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.