تشریح آخرین وضعیت پیشرفت ابرپروژه انتقال آب سد کوچری به ساوه

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی، حسین اسدی، با تشریح آخرین وضعیت طرح ملی انتقال آب سهم شهرستان ساوه از سد کوچری، این پروژه را به عنوان یک ابرپروژه عمرانی برای استان مرکزی توصیف کرد که با هدف تأمین آب شرب پایدار برای ساوه و برخی روستاهای مسیر در حال اجرا است.

اسدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سد کوچری مسئولیت تأمین آب شهرهای خوانسار، گلپایگان، خمین، محلات، نیمور، دلیجان، ساوه و قم را بر عهده دارد، اظهار داشت: خطوط انتقال آب برای سایر شهرهای بهره‌مند از این سد در سنوات گذشته به اجرا درآمده و این مناطق از منابع آبی سد کوچری بهره‌مند شده‌اند. با این حال، ساوه به دلیل طولانی بودن خط انتقال به طول ۱۳۱ کیلومتر از منطقه دودهک دلیجان به سمت این شهر، تنها نقطه‌ای است که هنوز عملیات اجرایی آن به اتمام نرسیده است.

وی با اعلام پیشرفت بیش از ۳۴ کیلومتر از خط انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری، افزود: تکمیل این خط انتقال نیازمند تخصیص اعتباری بالغ بر سه هزار میلیارد تومان است. خوشبختانه، با پیگیری‌های صورت گرفته، در سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات بند «م» ماده ۲۸ مدیریت بحران کشور و ۱۹۸ میلیارد تومان از محل پیوست قانون برای این پروژه تخصیص یافت که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان آن صرف پرداخت تعهدات و مطالبات پیمانکار شده و مابقی برای ادامه عملیات اجرایی اختصاص یافته است.

اسدی با اشاره به عقد قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیاء برای اجرای این پروژه، از انعقاد قرارداد تامین لوله به طول هفت کیلومتر توسط پیمانکار با یک شرکت لوله‌سازی در اصفهان خبر داد و افزود: در حال حاضر مراحل پوشش این لوله‌ها در حال انجام است و پس از اتمام، لوله‌ها به کارگاه منتقل و عملیات اجرایی مجدداً آغاز خواهد شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مرکزی همچنین از معرفی مسیر ۳۰ کیلومتری از آوه به سمت ساوه به عنوان خط انتقال اضطراری خبر داد و گفت: از این ۳۰ کیلومتر، بیش از ۲۰ کیلومتر مسیرسازی و حدود چهار کیلومتر عملیات کانال‌کنی انجام شده است و به محض انتقال لوله‌ها به کارگاه، عملیات اجرایی این خط انتقال اضطراری از سر گرفته خواهد شد. وی پیش‌بینی کرد که تا پایان نیمه نخست سال جاری، عملیات اجرایی این خط انتقال اضطراری به طول ۳۰ کیلومتر به اتمام برسد تا امکان ورود منابع آبی چاه‌های موجود در شهر آوه به خط انتقال فراهم شود و پس از اتمام کل پروژه، سهم آب ساوه از سد کوچری به این شهرستان منتقل گردد.

اسدی با بیان اینکه مدت زمان اجرای نهایی پروژه انتقال آب ساوه از سد کوچری سه سال است که یک سال آن سپری شده، ابراز امیدواری کرد در صورت تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز، این پروژه ظرف دو سال باقی‌مانده از قرارداد به بهره‌برداری کامل برسد.

شایان ذکر است که سد کوچری با هدف انتقال ۱۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه‌های دز به منظور تأمین آب شرب بلندمدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، ساوه و سلفچگان و همچنین تخصیص بخشی از آب به صنعت احداث شده است و حجم ذخیره آب آن ۲۰۷ میلیون متر مکعب است. سهم تخصیص یافته سالانه برای شهرستان ساوه از این سد ۱۴ میلیون متر مکعب است که به آب شهری، روستایی و صنایع این شهرستان اختصاص خواهد یافت. انتقال آب از تصفیه‌خانه دودهک دلیجان به ساوه به صورت ثقلی و به طول ۱۳۱ کیلومتر انجام خواهد شد و انتظار می‌رود با تسریع در روند تخصیص اعتبارات، کمبود منابع آبی شهرستان ساوه به زودی مرتفع گردد.

آخرین اخبار استان مرکزی را در مجله خبری اراک بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *